Amanida de Kale i Quinoa

La quinoa és considerada un pseudocereal i un superaliment per l’alt contingut en proteïna que té (12-18%). A més, conté tots els aminoàcids essencials de manera equilibrada. És rica en fibra dietètica, fòsfor, magnesi i ferro. A més, no té gluten i és fàcil de digerir.

Per lo tant, podríem dir que aquest és plat únic per dinar i sopar per lo complet i lleuger que resulta.

Ingredients

  • 3/4 parts d’un got de Quinoa (jo he utilitzat blanca, però es pot utilitzar la que més us agradi)
  • 10 fulles de Col Kale mitjanes
  • 1 Poma Fuji de Lleida
  • 1/2 Formatge tendre de cabra (al gust)
  • 1 grapat de Nous
  • 1 grapat de Nabius secs
  • 1/2 Llimona

Ingredients per la vinagreta:

  • Sal
  • Oli d’Oliva Verge Extra (OOVE)
  • 1 cullerada de postres rasa de Mostassa a l’antiga
  • 1 cullerada de postres generosa de Mel de Timó
  • 1/2 Llimona per fer suc

1r pas – Preparació de la quinoa

Posem la quinoa seca en un colador i la rentem sota l’aixeta.

La posem en una cassola amb aigua freda i sal a bullir.

En pic arrenqui el bull contar uns 15 minuts. Veurem que cada llavor s’obre i fa com una petita caragolina i augmenta de volum. Ja estarà a punt.

Colem i reservem.

Col Kale macerant

Col Kale macerant en la vinagreta de mel i mostassa

2n pas – Macerat

Utilitzarem només la part verda de la fulla de la Kale, deixant el pecíol (tronxo) sense utilitzar. Rentem i assequem.

Preparem la vinagreta en un bol afegint la sal, l’OOVE, el suc de llimona, la mel i la mostassa.

Barregem amb la Kale dins d’un bol gran i deixem reposar 15 minuts.

Poma Fuji de Lleida
Formatge tendre de cabra
Torrant nous

3r pas – Preparació de l’amanida

Rentem i traiem les llavors a la poma. Tallem a daus i ho posem en un bol amb suc de llimona per a que no s’oxidi.

Tallem el formatge a daus.

Torrem lleugerament les nous en una paella, sense oli, només torrar.

I afegim la quinoa, la poma, el formatge, les nous i els nabius secs a la col Kale i barregem.

Per acabar l’amanida, la deixarem reposar  a la nevera un parell d’hores, com a mínim, per a que estigui ben fresca i tots els ingredients hagin agafat més sabor els uns dels altres.

Enllestint l'amanida
Amanida de Col Kale i Quinoa

Bon Profit!

Visit Us On InstagramVisit Us On Pinterest
Translate »