La quinoa és considerada un pseudocereal i un superaliment per l’alt contingut en proteïna que té (12-18%). A més, conté tots els aminoàcids essencials de manera equilibrada. És rica en fibra dietètica, fòsfor, magnesi i ferro. A més, no té gluten i és fàcil de digerir.
Per lo tant, podríem dir que aquest és plat únic per dinar i sopar per lo complet i lleuger que resulta.
Ingredients
3/4 parts d’un got de Quinoa (jo he utilitzat blanca, però es pot utilitzar la que més us agradi)
10 fulles de Col Kale mitjanes
1 Poma Fuji de Lleida
1/2 Formatge tendre de cabra (al gust)
1 grapat de Nous
1 grapat de Nabius secs
1/2 Llimona
Ingredients per la vinagreta:
Sal
Oli d’Oliva Verge Extra (OOVE)
1 cullerada de postres rasa de Mostassa a l’antiga
1 cullerada de postres generosa de Mel de Timó
1/2 Llimona per fer suc
1r pas – Preparació de la quinoa
Posem la quinoa seca en un colador i la rentem sota l’aixeta.
La posem en una cassola amb aigua freda i sal a bullir.
En pic arrenqui el bull contar uns 15 minuts. Veurem que cada llavor s’obre i fa com una petita caragolina i augmenta de volum. Ja estarà a punt.
Colem i reservem.
Col Kale macerant en la vinagreta de mel i mostassa
2n pas – Macerat
Utilitzarem només la part verda de la fulla de la Kale, deixant el pecíol (tronxo) sense utilitzar. Rentem i assequem.
Preparem la vinagreta en un bol afegint la sal, l’OOVE, el suc de llimona, la mel i la mostassa.
Barregem amb la Kale dins d’un bol gran i deixem reposar 15 minuts.
3r pas – Preparació de l’amanida
Rentem i traiem les llavors a la poma. Tallem a daus i ho posem en un bol amb suc de llimona per a que no s’oxidi.
Tallem el formatge a daus.
Torrem lleugerament les nous en una paella, sense oli, només torrar.
I afegim la quinoa, la poma, el formatge, les nous i els nabius secs a la col Kale i barregem.
Per acabar l’amanida, la deixarem reposar a la nevera un parell d’hores, com a mínim, per a que estigui ben fresca i tots els ingredients hagin agafat més sabor els uns dels altres.