Beixamel Sense Gluten i Sense Lactosa

Quan vaig començar la dieta sense gluten no imaginava tornar a menjar beixamel casolana tan semblant a l’habitual… tant que si no t’ho diuen no te n’adones! Aquest Nadal passat a casa vaig fer canelons sense gluten casolans, amb la massa comprada això si, però vaig preparar la carn i la beixamel, i van quedar súper bons!!! D’aquelles vegades que quan fa molt temps que no en menges et cauen els llagrimots… jeje… bé, us vull deixar aquesta recepta tan versàtil que molts segur ja coneixeu però en versió “Sense” i ben bona.

Si us animeu a fer-la espero que la disfruteu com jo!

Ingredients

  • 1 cullerada i mitja sopera ben plena de farina d’arròs
  • 300 ml de llet d’arròs
  • 100 ml d’aigua mineral
  • 5 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada de postres rassa de sal
  • mitja cullerada de cafè de nou moscada
  • mitja cullerada de cafè de barreja de pebres o pebre negre
  • 1 ceba mitjana (optatiu)
Ingredients per la Beixamel SG i SL

1r pas – Preparem la llet d’arròs

Posem en un cassó la llet a escalfar junt amb l’aigua, no cal fer-la bullir. Reservem.

Llet calenta per la Beixamel SG i SL

2n pas – Preparació de la ceba

En el cas que vulguem posar-li ceba, com és aquest cas, tallarem la ceba a trossets petits i la posarem en una cassola amb l’OOVE. Deixarem que es dauri i llavors hi abocarem la farina, tota de cop i remourem perquè es vagi cuinant. També hi tirarem el pebre i la nou moscada.

Sofregint la ceba per la Beixamel SG i SL
Ceba sofregida per la Beixamel SG i SL (2)
Sofregim la farina per la Beixamel SG i SL

3r pas – Aconseguir una beixamel cremosa

Afegir la llet escalfada a poc a poc a la cassola i anar barrejant amb unes barilles (en total seran uns 10 o 15 minuts), veureu que es va espessint a poc a poc. Arribarà un punt en què els trossos de ceba us faran nosa, serà el moment de passar la batedora dins la mateixa cassola fins que no quedin trossos de ceba ni grumolls de farina. Ara acabarem tirant tota la llet d’arròs sense deixar de remoure a foc mitjà. Si la voleu més líquida només caldrà abocar una mica més de llet d’arròs, si pot ser calenta millor. Si la voleu més espessa caldrà tirar en poques quantitats una mica més de farina d’arròs barrejant una estona sense deixar de remoure.

Quan aconseguim la cremositat desitjada no us oblideu de tastar-la per veure com està de sal, pebre o nou moscada. I… llestos!

Abocant la llet d'arròs per la Beixamel SG i SL
Beixamel SG i SL batuda
Beixamel SG i SL llesta

Ja la tenim per a utilitzar-la en els plats que vulgueu, si volguéssiu fer croquetes la quantitat de farina d’arròs hauria de ser major, unes 2 cullerades i mitja soperes. Recordeu que quan la beixamel es refreda es torna més espessa.

Beixamel sense gluten i sense lactosa

Bon Profit!

Visit Us On InstagramVisit Us On Pinterest
Translate »