Quan vaig tastar per primer cop les boletes de xoco-coco vaig transportar-me directament a Nadal… són gairebé idèntiques que els bombons de coco coberts amb xocolata que et venen amb els polvorons i a qui ens agraden ens tornen bojos…!
Aquesta senzilla i llaminera recepta és molt fàcil de fer, això si, el coco o t’agrada amb bogeria o no t’agrada gens… què hi farem!
Les boletes de xoco-coco no són més que aquell capritx dolç que et ve de gust en un moment donat i per l’ocasió són perfectes, crec que a partir d’ara estaran a tots els meus Nadals perquè no hi ha res com preparar tu mateix uns bombons sabent lo que porten i sent tan fàcils de fer…
Ingredients per unes 16 boletes
100 gr. de coco ratllat
130 gr. de llet condensada
180 gr. de xocolata negra de cobertura o com prefereixis amb llet o blanca (a gustos)
1r pas – Preparació
Barrejar el coco amb la llet condensada fins a formar una massa.
Cobrir el bol amb film i deixar reposar a la nevera uns 30 minuts, d’aquesta manera els dos ingredients s’unifiquen i la massa agafarà més consistència.
2n pas – Fer boletes
Treure de la nevera i fer boletes amb les mans d’uns 15 gr (aproximadament), d’aquesta manera sortiran unes 16 boletes de xoco-coco. Les anirem deixant damunt d’un paper de forn o una base de silicona. Deixar-les uns 20 minuts més a la nevera per a que estiguin ben fredes.
3r pas – Fondre la xocolata
Fondre la xocolata al bany maria, amb compte que no se’ns mulli, ja que l’aigua tallaria la xocolata. També es pot fondre al microones obrint-lo cada 20 segons i remenant perquè no es cremi la xocolata, compte que la xocolata blanca es crema amb facilitat. Jo ho he fet al bany maria posant un bol gran damunt d’una cassola un xic més petita que el bol perquè no hi entri l’aigua. No pareu de remenar i quan quedi poc per acabar de fondre’s ja ho podeu retirar del foc i veureu que remenant s’acaba de desfer tot.
4t pas – Cobrir les boletes
Moment de submergir les boletes de coco a la xocolata, ho podem fer punxant les boles amb un escuradents per submergir-les, però també ho podem fer amb dues forquilles per tal de no punxar la boleta, jo ho vaig fer així. Després de submergir deixar damunt del paper de forn damunt del marbre de la cuina.
Si ho volem refredar més ràpidament, posar-ho a la nevera.
Compte, si fa molta calor a la cuina ens costarà molt de fer aquesta recepta.
Per altra banda, mentres la xocolata de les boletes estigui desfeta podem aprofitar per enganxar fideus de xocolata de colors, boletes de colors o altres decoracions, com cacao pur en pols.
Un cop freda també podem tirar xocolata d’un altre color per damunt fent filets o simplement deixant-les tal qual.