Boletes energètiques

Les boletes energètiques són una bona opció per esmorzar a mig matí, per berenar i sempre que necessitem una bona dosi d’energia, com després de fer exercici i reposar forces.

Fetes amb dàtils com a ingredient principal, una fruita melosa i deliciosa com cap, i més si són dàtils medjool… els meus favorits.

Són un snack molt saludable i fàcil de fer i de portar on vulguem.

Com és dolcet, agrada a petits i a grans, i les podem fer al nostre gust. Jo us proposo fer-les de coco, d’ametlles i de cacau pur, totes 3 delicioses!!!

Disfruteu-les!!!

Ingredients

  • 8 dàtils medjool (215 gr. aprox.)
  • 20 gr. de coco ratllat
  • 1 cullerada de postres de coco ratllat per arrebossar
  • 75 gr. de farina d’ametlla
  • 1 cullerada de postres de farina d’ametlla per arrebossar
  • 9 gr. de cacau pur en pols
  • 1 cullerada de postres de cacau pur en pols per arrebossar
Ingredients per les boletes energètiques

1r pas – Preparació dels dàtils.

Si utilitzéssim dàtils dels més comuns, els hauríem de deixar uns 5 minuts en aigua calenta (important no bullint) per poder pelar-los i treure’ls el pinyol, però amb els dàtils medjool, com són tan tous i es pelen molt fàcilment no caldrà deixar-los en remull. Simplement els pelem i traiem el pinyol, i amb una forquilla els xafem bé.

Pasta de dàtil medjool

2n pas – Preparar els diferents tipus de boletes

Agafem una tercera part de la pasta de dàtil i la barregem amb els 20 gr. de coco ratllat, fins que quedi homogeni, després fem boletes, que ens quedaran com les de la dreta de la imatge, i un cop les arrebossem amb el coco ja estaran llestes, com veieu no tenen complicació.

Totes les boles energètiques acabades les anem deixant en un plat.

Massa per boletes energètiques de coco

3r pas – Boletes de cacao i ametlla

Agafem les altres dues terceres parts de la pasta de dàtil i les barregem amb les 75 gr. de farina d’ametlla, barregem bé fins que ens quedi una massa homogènia i la partim en dues meitats, fent-ne dues boles: una serà per les boletes d’ametlla, i l’altra per les de cacau.

Barregem una meitat amb els 9 gr. de cacau en pols fins que quedi ben absorbit a la massa i no veiem pols per cap lloc.

Farem boles d’ametlla per un costat i les arrebossarem amb l’ametlla ratllada, i per altra banda farem lo mateix amb les boletes de cacau que passarem per cacau en pols.

Massa d'ametlla per diferents sabors
Massa d'ametlla i ametlla i cacau
Fem boletes de cacau

Un cop fetes les boletes les posem al plat de les boletes llestes i les posem a la nevera un parell d’hores.

Després les podem menjar a casa fresquetes o a temperatura ambient on vulguem.

Boletes energètiques

Bon Profit!

Visit Us On InstagramVisit Us On Pinterest
Translate »