Les boletes energètiques són una bona opció per esmorzar a mig matí, per berenar i sempre que necessitem una bona dosi d’energia, com després de fer exercici i reposar forces.
Fetes amb dàtils com a ingredient principal, una fruita melosa i deliciosa com cap, i més si són dàtils medjool… els meus favorits.
Són un snack molt saludable i fàcil de fer i de portar on vulguem.
Com és dolcet, agrada a petits i a grans, i les podem fer al nostre gust. Jo us proposo fer-les de coco, d’ametlles i de cacau pur, totes 3 delicioses!!!
Disfruteu-les!!!
Ingredients
8 dàtils medjool (215 gr. aprox.)
20 gr. de coco ratllat
1 cullerada de postres de coco ratllat per arrebossar
75 gr. de farina d’ametlla
1 cullerada de postres de farina d’ametlla per arrebossar
9 gr. de cacau pur en pols
1 cullerada de postres de cacau pur en pols per arrebossar
1r pas – Preparació dels dàtils.
Si utilitzéssim dàtils dels més comuns, els hauríem de deixar uns 5 minuts en aigua calenta (important no bullint) per poder pelar-los i treure’ls el pinyol, però amb els dàtils medjool, com són tan tous i es pelen molt fàcilment no caldrà deixar-los en remull. Simplement els pelem i traiem el pinyol, i amb una forquilla els xafem bé.
2n pas – Preparar els diferents tipus de boletes
Agafem una tercera part de la pasta de dàtil i la barregem amb els 20 gr. de coco ratllat, fins que quedi homogeni, després fem boletes, que ens quedaran com les de la dreta de la imatge, i un cop les arrebossem amb el coco ja estaran llestes, com veieu no tenen complicació.
Totes les boles energètiques acabades les anem deixant en un plat.
3r pas – Boletes de cacao i ametlla
Agafem les altres dues terceres parts de la pasta de dàtil i les barregem amb les 75 gr. de farina d’ametlla, barregem bé fins que ens quedi una massa homogènia i la partim en dues meitats, fent-ne dues boles: una serà per les boletes d’ametlla, i l’altra per les de cacau.
Barregem una meitat amb els 9 gr. de cacau en pols fins que quedi ben absorbit a la massa i no veiem pols per cap lloc.
Farem boles d’ametlla per un costat i les arrebossarem amb l’ametlla ratllada, i per altra banda farem lo mateix amb les boletes de cacau que passarem per cacau en pols.
Un cop fetes les boletes les posem al plat de les boletes llestes i les posem a la nevera un parell d’hores.
Després les podem menjar a casa fresquetes o a temperatura ambient on vulguem.