Ja fa algun temps que per Sant Joan em feia jo la coca sense gluten, l’opció ràpida era agafar una massa de pizza sense gluten i posar-hi l’escalivada damunt i el que volgués, cert és que quedava bona.
Enguany he volgut fer jo la massa de coca, i no hi ha color!!! Això si, l’he provat amb farina blanca de blat barrejada amb una part de farina d’arròs… no hi hauria problema de fer-la amb farina sense gluten per fer pa, tipus “Harina Mix B Pan Sin Gluten de Schär”, amb un tipus blat sarraí no quedaria igual… i volem que quedi una coca cruixent.
Us deixo la recepta de la coca de recapte, en aquest cas de tonyina, que no us podeu perdre de fer!!! La podeu fer com més us agradi, de salsitxes (que haureu de fer a la planxa prèviament; d’anxoves amb olives; d’esqueixada… ben segur que us quedarà boníssima!!!
L’escalivada (cliqueu damunt) també és casolana, no dubteu en veure la recepta, és molt fàcil de fer!!
Disfruteu la coca de recapte i si la feu per Sant Joan, Bona Revetlla!!!
Ingredients (surt una coca tamany massa de pizza refrigerada)
250 gr de Farina de blat
50 gr de Farina d’arròs
75 ml d’Oli d’oliva verge extra (OOVE)
150 ml d’Aigua
1 cullerada rassa sopera de Sal
Ingredients per posar per damunt
2 pebrots escalivats
1 albergínia ratllada escalivada
OOVE
Sal
3 llaunes petites de Tonyina en conserva amb OOVE
Olives negres
1r pas – Fem la massa
Precalentar el forn a 240 ºC o bé al màxim.
Barrejar en un bol gran la farina amb l’OOVE, l’aigua i la sal amb una cullera de fusta fins que es faci una bola. (foto 1 i 2)
Llavors escampem una mica de farina al marbre per posar la bola de massa i treballar-la. Agafarem i l’anirem estirant de fora cap al centre de la massa, tants cops com calgui fins a veure que la massa té un únic color i els ingredients estan ben barrejats. (foto 3) Serà el moment de deixar reposar 5 minuts la bola tapada amb un drap de cotó.
2n pas – Preparem per posar al forn
Estirarem la massa amb un corró fins a deixar-la del tamany de la safata del forn i ben primeta (mig centímentre aprox), llavors enrotllarem una punta de la massa al corró i amb cura traslladarem la massa a la safata d’enfornar damunt d’un paper de forn.
Escalivada - clica per veure la recepta
Col·locar l’escalivada i l’albergínia a tires damunt de la massa i posar-hi sal per damunt i un raig d’OOVE.
Posar al forn durant 15 minuts controlant que es dauri. Quan portem mitja cocció hi tirarem un bon raig d’OOVE per damunt i tornarem a posar al forn l’altra meitat de cocció.
3r pas – Posar els ingredients per damunt
Un cop cuita la coca és el moment de posar-hi els ingredients per damunt, la tonyina i les olives en aquest cas.
A mi com més m’agrada és deixant-la arrofredar del tot, inclús d’un dia per l’altre.
Queda una coca cruixent i boníssima!!! Animeu-vos a fer-la a casa…