Aquell moment dolcet, en què prens un got de beguda de civada o la teva beguda preferida, acompanyada d’un capritx dolç com una bona galeta… mmm quin dolç moment…
He volgut fer unes galetes amb xocolata, les famoses cookies americanes, però amb un toc rústic, rústic pels trossos de mides desiguals de la xocolata i rústic per la forma de la galeta, que pren forma al seu amor al forn mentre es cou.
Després de vàries receptes, vaig anar a parar amb la @carbomireia al @totesmoutv3 i vaig veure aquestes súper cookies que va fer. Queden cruixents però no pas dures, estan delicioses…
Moltes gràcies per compartir aquestes receptes Mireia Carbó!!! M’encanten!!!
Us deixo la recepta perquè la pugueu fer i us en llepeu els dits!
Disfruteu-la!
Ingredients
180 gr de farina
100 gr de mantega pomada
100 gr de sucre panela
1 ou
8 gr de llevat químic (mig sobre)
1/4 de cullerada de postres de sal
1/4 de cullerada de postres de sucre vainillat
175 gr de xocolata negra postres
1r pas -Barreja amb les varetes de la batedora
Preescalfar el forn a 180 ºC dalt i baix.
Barrejar la mantega pomada, prèviament a temperatura ambient fins que estigui tova, l’ou, el sucre panela, la sal i el sucre vainillat.
Barrejar amb una batedora de varetes fins a obtenir una crema homogènia.
2n pas – Afegir sòlids
Afegir el llevat i la meitat de la farina, passant-los per un colador per tamisar-los. Barrejar amb una espàtula, és molt important de no fer-ho amb les varetes per no afegir aire.
Afegir la resta de la farina tamisant-la i barrejar la massa fins a obtenir una pasta més densa i homogènia.
3r pas – Preparar i afegir la xocolata
Agafem la xocolata, sigui negra, amb llet o blanca, com vulgueu, i la fem a trossos no molt petits amb un ganivet, la gràcia és trobar la xocolata de mides desiguals a les galetes.
També es pot fer amb llavors de xocolata, però és més típic.
Afegim els trossos de xocolata a la massa de galetes i barregem bé amb l’espàtula fins que quedi una massa densa i ben barrejada com la de la imatge.
4t pas – Enfornar
Preparar un paper de forn damunt de la safata del forn.
Agafar dues culleres soperes. Agafar mitja cullerada de massa, amb l’altra cullera ens ajudem per fer caure la porció al paper de forn. Deixar uns 2 dits de separació entre galetes, ja que al forn creixeran de mida. A mi em va agradar molt que quedessin amb forma irregular i grossa, es veien molt casolanes, no com la típica galeta perfecta… però podeu fer-la com més us agradi, ja sabeu això, va al gust de cadascú, i si us agrada més podeu donar forma de bola perquè us quedin més uniformes quan es coguin al forn.
Anar repetint el procés amb la cullera. A mi em van sortir 17 galetes rústiques, grosses i altes.
Les deixem al forn fins que les bores quedin daurades, serà el moment en què estan llestes (uns 12 minuts, però controlant que no se’ns cremin!).
5è pas – Refredar
Molt important és no tocar les galetes quan les traiem del forn, ja que encara estaran toves, posar la safata del forn damunt d’una reixeta, on solem deixar el pa de pessic, perquè es vagin refredant les galetes també per sota.
Quan estiguin més refredades podem posar-les directament damunt de la reixeta.
Espero que ho disfruteu tant com ho hem fet la meva família i jo!
Ben segur que farem aquesta recepta sovint dintre del tant en tant… jeje.
*Podeu conservar-les molts dies en una capsa de llautó ben tancada.