Segurament que molts de vosaltres heu sentit a parlar de la “Nutella” o “Nocilla” casolana i saludable… Doncs era una recepta que fa temps tenia ganes de compartir aquí al meu web.
Entre moltes receptes vaig trobar aquesta del @chefbosquet i em va encantar!!! Moltes gràcies per compartir!!!
Boníssima, amb un sabor inigualable d’avellanes, la podeu fer en molt poquet temps!
Deliciosa, amb aliments naturals i ben senzills, cacau 100% pur, dàtils medjool i avellanes. A mi m’agraden més els dàtils medjool perquè són més grans, més dolcos, més tendres i estàn brutals!!!
Podeu provar de fer la crema amb els fruits secs que més us agradin, i posar una 1 cullerada de cacau en comptes de 2 si ho voleu més suau, penseu que el cacau pur té un sabor potent, encara que es contraresta amb la dolçor dels dàtils, junts fan una combinació increïble!
Disfruteu!
Ingredients
2 cullerades soperes plenes de cacau pur en pols (1 si voleu la crema més suau)
2 dàtils medjool
45 gr. d’avellanes o de un altre fruit sec
45 gr. d’aigua mineral
1r pas – Preparació dels dàtils
Posem els dàtils en un bol amb 45 gr. d’aigua calenta i deixem 10 minuts. Així serà més fàcils de pelar, encara que els dàtils medjool sol ser fàcil retirar-los la pell.
Passada aquesta estona guardem l’aigua dels dàtils, els pelem i traiem el pinyol.
2n pas – Processem de les avellanes
Agafem una paella sense oli i torrem les avellanes crues fins que agafin un color daurat.
Deixem refredar i piquem a la picadora fins a obtenir una crema, com vam fer a la crema de cacauet (aquest cop sense sal).
3r pas – Fer la crema
Afegim a la crema d’avellanes el cacau, els dàtils i l’aigua dels dàtils.
Barregem a la picadora fins a obtenir una crema homogènia.
I ja la tenim llesta, molt versàtil i saludable serà un plaer per esmorzar o berenar per petits i grans! I lo millor sense remordiments…