Sentint crema de cacauet de seguida em ve al cap la crema americana que li posen als sandvitxos i a tot arreu… però quan vaig descobrir lo fàcil que era fer-la a casa i lo saludable que és, la fem sovint a casa i els peques i els no tant peques disfrutem moltíssim!!!
Recordem que el cacauet no és un fruit sec, sinó un llegum. Aquesta llavor aporta vitamina B3, àcid fòlic (molt recomanable durant l’embaràs per la formació del fetus), un 25% aproximat són proteïnes (dels quals els seus aminoàcids són el triptòfan i arginina), fibra, magnesi, zinc, fòsfor, níquel (que ajuda a absorbir el ferro) i ferro, vitamines del grup B i greixos mono i poliinsaturats, que ajuden a regular el colesterol.
No obstant això, són alts en calories i no haurem d’abusar pel nostre bé, a més menjar-ne en excés en un àpat pot produir efectes laxants.
Pels esmorzars i berenars és un bon substitut dels embotits, la crema de cacauet aporta molts nutrients com heu vist i ens atiparà força.
Disfruteu-la!
Ingredients
cacauets amb closca, si pot ser torrats i sense sal millor que millor
1 cullerada de cafè rassa de sal
Preparació
Si hem trobat cacauets sense sal ja torrats ens avançarà feina. A mi m’agrada pelar-los a casa, també podeu comprar-ne crus i pelats i torrar-los una mica en una paella sense oli, compte que no se us cremin!, amb poc temps veureu que ja estan daurats.
Important que no estiguin fregits ni salats perquè controlem nosaltres la quantitat de sal i no cal afegir-ne greixos de més, ja que el cacauet és molt oliós.
Un cop pelats i torrats, els posarem a la picadora amb la sal. Es piquen una bona estona fins que es forma una crema i obtenim la textura desitjada.
La podem conservar en un pot de vidre a la nevera uns dies, jo no la deixo més d’una setmana, no li donem temps!
La podem menjar damunt d’una llesca de pa de llavors com el de la foto, acompanyat de xocolata negra 70% o més de cacau i amb estèvia, o bé posar-li plàtan a rodanxes o com més us agradi… Amb els cereals de l’esmorzar, podem fer rebosteria amb ella, etc.