Quan vaig descobrir com fer unes crepes casolans se’m va obrir una finestra enorme… Llavors no menjava gluten ni lactosa i quan veia una paradeta pel carrer que feien crepes, i m’encaaaanteeen, si no portaven una cosa, en portaven l’altra… i a casa me les feia jo, amb els ingredients que volia i lliures d’al·lèrgens o d’aquests ingredients que no ens senten bé.
Des de llavors que les mengem per esmorzar o sopar de manera diferent, al ser de blat sarraí (farina de fajol) ja són molt proteiques, així que una crepe vegetal ja és tot un sopar complet. No obstant això, quan amb la meva família vam decidir sopar “burritos” mexicans alguns divendres o dissabtes, en comptes de menjar-los amb la típica “tortita”, feia unes crepes i les farcia de vegetals i pollastre… s’ha de dir que disfrutava igual o més que els altres!! També semblava més un “taco” que un “burrito” jajaja, perquè l’omplia a gust…
Animeu-vos a fer aquestes crepes tan fàcils i delicioses!!!
Jo per fer la recepta les he fet amb crema d’avellanes i cacau, substituint les avellanes per festucs… això és un esmorzar amb tots els ets i uts!!! Mmmm!!!
Disfruteu!!
Ingredients (surten 3 crepes)
2 cullerades i mitja soperes de farina de fajol
1/2 cullerada de postres de sal marina
1/2 cullerada sopera d’Oli d’oliva verge extra (OOVE)
1/2 got de llet d’avena o la llet vegetal que més us agradi
1 ou ecològic
* Si fem unes crepes dolces, hi podem posar sucre panela en comptes de sal o posar-hi meitat i meitat. Al gust.
1r pas – Preparació
Escalfar una paella on farem les crepes. Jo he utilitzat una de 25 cm de diàmetre, i les crepes surten d’uns 22 cm, més o menys un pam…
La paella ha d’estar ben calenta a foc mig quan hi posem la massa.
Comencem
Posar tots els ingredients al got de la batedora i barrejar fins que a les parets no quedi farina. Així de senzill!!
2n pas – A la paella
Posar OOVE a la nostra paella antiadherent i escampar-lo amb un paper de cuina, assegurant-nos que està tot sucat d’oli.
Afegir la tercera part de la massa, com la mida d’una poma de gran a la paella i expandir la massa, movent amb compte la paella perquè surti de la mida desitjada i fina.
3r pas – Coure la crepe
Quan es vegin bombolletes i la superfície que ja no brilla, serà el moment de donar-li la volta.
Ens ajudem amb una espàtula o dues per donar-li la volta.
Per sota s’haurà daurat.
Ara és el moment de farcir-la i doblegar-la per la meitat o en quatre, al gust.