L’escalivada… un clàssic acompanyament per peix, carn, ous, per fer amanides, coques… versàtil com cap més!!! M’encanta, i és molt facileta de fer a casa al forn, segur que us quedarà boníssima!!!
Jo per fer l’escalivada he agafat pebrot vermell, albergínia ratllada i ceba. Podeu posar pebrot verd també i altres verdures, al gust de cadascú. Jo he posat l’albergínia ratllada perquè em costa menys de digerir que la negra, i quan és temporada d’albergínia a l’hort a mi m’agrada plantar-ne de blanca, és la que trobo més suau.
Ingredients
3 pebrots vermells ben frescos
1 albergínia ratllada
1 ceba mitjana
oli d’oliva verge extra (OOVE)
1r pas – Preparem les verdures
Preparem una safata de vidre per al forn on ens càpiguen bé les nostres verdures. Rentar-les bé i assecar-les. La ceba la pelarem i tallarem per la meitat. Posar-nos OOVE a la mà i posar-li a cada una de les verdures perquè quedin ben cobertes. En aquesta recepta he tingut ajuda d’una molt bona cuinera, la meva filla, que li encanta ajudar a la cuina sempre que li és possible 🙂 Gràcies bonica!!!
2n pas – Al forn
Introduirem la safata amb les verdures al forn a 200 °C uns 45 minuts. Recordeu girar les verdures a la meitat de la cocció més o menys, cap allà als 20-25 minuts.
3r pas – preparar les verdures escalivades
Compte que no us cremeu, amb unes pinces agafeu les verdures i les poseu dins d’una cassola i ho tapeu durant uns 15 minuts. D’aquesta manera la pell de les verdures es podrà separar millor.
Passat aquest temps, amb cura anirem separant la pell i ens quedarem amb la carn del pebrot i l’albergínia. A la ceba no hi farem res, ja estarà llesta.
És el moment de fer tires a l’albergínia i al pebrot, però anirem traient els fils que aguanten les llavors al pebrot i també traurem les llavors a l’albergínia per pair millor.
4t pas – Conservar-ho
Un cop fetes les tires, només caldrà posar-ho dins d’una carmanyola, si pot ser de vidre millor, li posem un bon rajolí d’OOVE i ho podem guardar uns 3-4 dies a la nevera per utilitzar-lo allà on vulgueu.