Gaspatxo de síndria

A qui no li ve de gust un primer plat ben fresquet a l’estiu? El gaspatxo és el plat estrella d’aquesta estació de l’any, hi ha moltes varietats i a mi la que més m’agrada per ara és el que porta síndria, li aporta un extra de refrescant al plat i és una molt bona manera de menjar fruita i verdura de manera saludable i lleugera.

Disfruteu-la!

Ingredients per a 2 persones

  • 2 talls de síndria no molt gruixuts ni molt prims
  • 2 tomàquets vermells madurs (de la varietat que vulgueu)
  • 1 /4 de ceba dolça
  • 1/4 de cogombre
  • 1 gra d’all mitjà
  • 1 cullerada de postres rassa de sal
  • un rajolí d’oli d’oliva verge extra (OOVE)
  • pebre negre o barreja de 5 pebres
  • aigua mineral al gust
Ingredients per fer gaspatxo de síndria

Preparació

Rentar i pelar el cogombre. Pelar la ceba i l’all. Rentar els tomàquets.

Treure les llavors a la síndria en cas que en tingui (avui dia al mercat trobem ja síndria sense llavors, cal recordar que NO és transgènica, però si l’han modificat mitjançant hibridació, que consisteix a creuar dues plantes).

Trossejar tots els ingredients, afegint-los a la batedora de vas (batedora americana), posar l’OOVE, la sal, i el pebre.

Gaspatxo a punt de ser triturat

Moment de triturar-ho tot fins quedi una crema fins, si ho volem més fluid podem afegir aigua fins trobar la textura desitjada, compte d’anar afegint a poc a poc per no passar-nos!

* Teniu en compte que ens sortiran 2 racions posant només els vegetals, però si hi posem aigua sortirà més quantitat.

Gaspatxo recent triturat
Gaspatxo recent triturat com queda

Un cop llest el gaspatxo el posarem a la nevera, mínim 2 hores per a disfrutar-lo ben fred.

El podem servir en copa o plat, com més us agradi. Això si, no us oblideu de barrejar-lo bé, perquè en repòs se separen la fibra dels vegetals de l’aigua d’aquests.

El toc de gràcia li donarem amb una mica de barreja de pebres per damunt i una mica d’OOVE.

Gaspatxo en copa vist d'aprop

Bon Profit!

Visit Us On InstagramVisit Us On Pinterest
Translate »