A qui no li ve de gust un primer plat ben fresquet a l’estiu? El gaspatxo és el plat estrella d’aquesta estació de l’any, hi ha moltes varietats i a mi la que més m’agrada per ara és el que porta síndria, li aporta un extra de refrescant al plat i és una molt bona manera de menjar fruita i verdura de manera saludable i lleugera.
Disfruteu-la!
Ingredients per a 2 persones
2 talls de síndria no molt gruixuts ni molt prims
2 tomàquets vermells madurs (de la varietat que vulgueu)
1 /4 de ceba dolça
1/4 de cogombre
1 gra d’all mitjà
1 cullerada de postres rassa de sal
un rajolí d’oli d’oliva verge extra (OOVE)
pebre negre o barreja de 5 pebres
aigua mineral al gust
Preparació
Rentar i pelar el cogombre. Pelar la ceba i l’all. Rentar els tomàquets.
Treure les llavors a la síndria en cas que en tingui (avui dia al mercat trobem ja síndria sense llavors, cal recordar que NO és transgènica, però si l’han modificat mitjançant hibridació, que consisteix a creuar dues plantes).
Trossejar tots els ingredients, afegint-los a la batedora de vas (batedora americana), posar l’OOVE, la sal, i el pebre.
Moment de triturar-ho tot fins quedi una crema fins, si ho volem més fluid podem afegir aigua fins trobar la textura desitjada, compte d’anar afegint a poc a poc per no passar-nos!
* Teniu en compte que ens sortiran 2 racions posant només els vegetals, però si hi posem aigua sortirà més quantitat.
Un cop llest el gaspatxo el posarem a la nevera, mínim 2 hores per a disfrutar-lo ben fred.
El podem servir en copa o plat, com més us agradi. Això si, no us oblideu de barrejar-lo bé, perquè en repòs se separen la fibra dels vegetals de l’aigua d’aquests.
El toc de gràcia li donarem amb una mica de barreja de pebres per damunt i una mica d’OOVE.