El primer cop que vaig tastar l’hummus no tenia ni idea de com seria, i la veritat que vaig començar i no podia parar de menjar-ne, jeje. Des de llavors en mengem a casa, acompanyat de verdures crues a palets, amb palets de pa o natxos… amb unes crudités és deliciós i fresquet, i com a pica-pica és molt pràctic i ben bo i molt fàcil i ràpid de preparar.
Recordem que els cigrons són un llegum molt versàtil, cuinada de moltes maneres al món, i com a llegum en si, aporten un 20% de proteïnes, calci, greixos no saturats, aminoàcids essencials, potassi, zinc, seleni, ferro i vitamines B1, B3 i B9.
Són molt saludables i tenen moltes propietats per la salut, entre elles redueix l’estrès, així que res millor com un plat com aquest per relaxar-nos i disfrutar-lo.
A disfrutar!!!
Ingredients
300 gr. de cigrons cuits ecològics
1 cullerada i mitja de postres de Tahini ecològic
el suc de mitja llimona
1 gra d’all
mitja cullerada de postres de sal
Oli d’oliva verge extra (OOVE)
1 mica de pebre vermell dolç
julivert fresc
1r pas – Triturar
Triturar els cigrons amb el tahini, el suc de llimona, la sal i l’all a trossos, durant dos minuts fins que quedi una crema homogènia i suau.
2n pas – Emplatar
Servir l’hummus en un bol i posar un rajolí d’OOVE, escampar pebre vermell dolç i julivert o cibulet a trossets.
Jo ho he acompanyat d’unes crudités com la pastanaga i el cogombre, podeu posar les vostres verdures crues favorites.