Maionesa o All-i-oli

Cert és que no està feta com es feia tradicionalment en un morter, però a la batedora és molt fàcil de fer i en 2 minuts tenim uns 200 ml (aproximadament) de maionesa utilitzant molt pocs ingredients i sabent el què hi posem.

Si hi afegim un gra d’all petit, tenim un all-i-oli ben bo. També val a dir que l’all-i-oli tradicional també es feia amb morter i amb oli d’oliva verge extra. A mi personalment m’agrada amb oli de gira-sol, ja que és més suau de sabor.

Ingredients

  • 1 ou
  • 150 ml d’oli de gira-sol, si ho veiem molt aigualit afegir una mica més d’oli
  • 1/4 de cullerada de postres de sal marina
  • 1 rajolí de suc de llimona

*Si volem fer All-i-oli posarem un gra d’all mitjanet o petit si volem un toc sutil d’all.

Ingredients per fer la maionesa

1r pas – Preparació

Si volem fer All-i-oli caldrà tallar l’all per la meitat i treure el germen, així evitarem que se’ns repeteixi l’all.

2n pas – Elaboració

Sigui Maionesa o All-i-oli, posem tots els ingredients al got de la batedora i sense moure el braç de la batedora i a potència màxima estem una estona fins que veiem com el va formant la nostra salsa, serà el moment de pujar i baixar el braç de la batedora a poc a poc perquè s’acabi d’emulsionar tot amb l’oli.

Si veiem que queda excessivament líquid hi afegirem una mica més d’oli a poc a poc perquè es vagi lligant tot.

Estarà llesta la nostra salsa quan tinguem una crema homogènea.

Ingredients per la Maionesa al got de la batedora
Emulsionant la maionesa
Maionesa

Bon Profit!

Visit Us On InstagramVisit Us On Pinterest
Translate »