Cert és que no està feta com es feia tradicionalment en un morter, però a la batedora és molt fàcil de fer i en 2 minuts tenim uns 200 ml (aproximadament) de maionesa utilitzant molt pocs ingredients i sabent el què hi posem.
Si hi afegim un gra d’all petit, tenim un all-i-oli ben bo. També val a dir que l’all-i-oli tradicional també es feia amb morter i amb oli d’oliva verge extra. A mi personalment m’agrada amb oli de gira-sol, ja que és més suau de sabor.
Ingredients
1 ou
150 ml d’oli de gira-sol, si ho veiem molt aigualit afegir una mica més d’oli
1/4 de cullerada de postres de sal marina
1 rajolí de suc de llimona
*Si volem fer All-i-oli posarem un gra d’all mitjanet o petit si volem un toc sutil d’all.
1r pas – Preparació
Si volem fer All-i-oli caldrà tallar l’all per la meitat i treure el germen, així evitarem que se’ns repeteixi l’all.
2n pas – Elaboració
Sigui Maionesa o All-i-oli, posem tots els ingredients al got de la batedora i sense moure el braç de la batedora i a potència màxima estem una estona fins que veiem com el va formant la nostra salsa, serà el moment de pujar i baixar el braç de la batedora a poc a poc perquè s’acabi d’emulsionar tot amb l’oli.
Si veiem que queda excessivament líquid hi afegirem una mica més d’oli a poc a poc perquè es vagi lligant tot.
Estarà llesta la nostra salsa quan tinguem una crema homogènea.