Fa molt de temps que buscava una recepta de pa de pessic de xocolata, i m’ha costat perquè o sortia massa dolç, o sortia massa sec, etc, etc.
Després de fer uns quants pans de pessic les proporcions que m’han anat bé són les que podreu trobar en aquesta recepta.
El pa de pessic puja força i queda esponjós i gens sec. No queda dolç en excés, si us agrada més dolç podeu posar-hi més sucre, al gust. El motlle és menut, d’uns 20 centímetres de diàmetre.
Disfruteu-lo!
Ingredients
3 ous
100 gr. de sucre
1 iogurt natural sense lactosa
100 ml d’oli de gira-sol
1 cullerada de postres d’essència de vainilla
100 gr. de farina sense gluten
50 gr. de cacau pur en pols
16 gr. de llevat químic (1 sobre)
1r pas – Preparació
Preescalfem el forn a 180 °C.
Untem amb oli de gira-sol o d’oliva el motlle, en aquest cas com us he comentat, he fet servir un motlle rodó de 20-22 cm de diàmetre.
2n pas – Barrejar els líquids
Batem els ous amb el sucre amb les varetes a potència màxima uns 30 segons o 1 minut, fins que blanquegi, queda tot barrejat amb escuma i un color més clar. Com a la imatge.
Després hi afegirem el iogurt, l’oli i l’essència de vainilla i barrejarem un altre minut amb les varetes.
3r pas – Barrejar els sòlids
Primer tamisarem la farina amb el cacau i el llevat amb un colador gran. Ara serà el moment de posar-ho a la massa.
Barrejarem bé amb les varetes de la batedora fins que quedi una textura homogènia.
Afegirem al motlle i posarem al forn a 180 °C durant uns 20-25 minuts, cada forn és un món, així que val més comprovar amb un escuradents de fer pinxos i punxar pel centre del pa de pessic, si surt sec ja està cuit, i si encara surt humit aneu controlant que en poc temps estarà llest.
4t pas – Emplatat
Deixeu refredar abans de desemmotllar perquè no se us trenqui.
Ara ja el podeu decorar com més us agradi, la veritat que tal qual amb una mica de sucre llustre està boníssim…