Aquesta recepta tot just la vaig conèixer quan vaig començar a menjar sense gluten, és molt fàcil de fer i queda un pa pla de blat sarraí molt versàtil per acompanyar àpats o per fer uns esmorzars molt complets. Com moltes de vosaltres sabreu, el blat sarraí(farina de fajol) és un pseudocereal, no conté gluten, aporta hidrats de carbó complexos, proteïnes, vitamines del grup B i altres nutrients que fa que el blat sarraí sigui un aliment molt complet.
Disfruteu-la!
Ingredients
2 gots de farina de blat sarraí
3 gots d’aigua
1 cullerada de postres rassa de sal marina
llavors de chia
llavors de lli daurat
pipes de girasol pelades crues i sense sal
altres llavors
Preparació
Preescalfem el forn a 220 °C.
Preparem una safata de vidre coberta amb paper de forn.
Aboquem la farina, la sal i l’aigua en un bol gran i batem amb la batedora durant un parell de minuts fins que no quedin grumolls ni farina sense barrejar al cul del bol.
Posem la barreja a la safata i espolsem les llavors per damunt.
Ho deixem coure uns 40 minuts. Passat aquest temps traure el pa Oshawa amb el paper i deixar refredar damunt d’una reixeta.
Un cop fred, treure el paper el deixarem una estona més sobre la reixeta perquè s’evapori la humitat.
Tallar en trossos d’uns 3 dits, ja que és molt contundent.
*Truc: guardar-lo embolicat en un paquet fet amb paper de forn a la nevera perquè es conservi bé uns dies. Torrar-lo lleugerament a la torradora abans de menjar-ne.