Quants cops no ens ve de gust un capritx dolç i lleuger al mateix cop? Quan vaig descobrir aquest pastís de carabassa i coco em va encantar, té aquell toc tropical del coco amb la carabassa, que si hem pogut, l’hem cultivat al nostre hortet, sinó es troba durant tot l’any a les verduleries, és una verdura que pot aguantar mesos guardada sense fer-se malbé. Boníssima a la tardor, a l’hivern, durant tot l’any i amb un toc de fred de la nevera queda brutal…
És molt delicada, ja que en comptes de farines porta ametlla, i queda boníssima… jo no li poso llevat. Molt fàcil de fer, és una recepta ideal per fer-la amb nens, jo he tingut ajuda de la meva filla gran, i s’ho ha passat pipa preparant-la. Gràcies bonica 🙂
Disfruteu-la molt!
Ingredients
200 gr. de carabassa al vapor o bullida sense pela ni llavors
50 gr. d’ametlla mòlta
50 gr. d’oli de coco
50 gr. de coco ratllat i una mica més per tirar en acabat
75 gr. de sucre panela
1 ou gran
un pessic de sal (1/4 cullerada de postres)
1r pas – Primera barreja
Preescalfem el forn a 175 °C.
Pelem i traiem les llavors a la carabassa, la podem coure uns 15-20 minuts al vapor fins que quedi tova o la podem bullir. Deixar refredar.
Xafem amb una forquilla la carabassa i barregem amb l’oli de coco, l’ou i la sal.
2n pas – Segona barreja
Afegim el sucre panela, el coco ratllat i l’ametlla mòlta.
Ho barregem tot bé i ho posem en un motlle de silicona prèviament engreixat amb oli d’oliva verge extra de 15 o 20 cm.
3r pas- Al forn
Posem al forn uns 25 minuts vigilant que no es cremi, i mirant que estigui cuit punxant amb un pinxo de fusta, quan surti sec està llest.
4t pas – Acabat
Un cop cuit, el posarem encara dins del motlle sobre una reixa i deixarem refredar del tot. A l’estar fet amb ametlla mòlta i no farina és més delicat i se’ns podria trencar.
Un cop fred, treure amb molta cura i posar sobre un plat.