Pastís de cireres i massapà

Aprofitant que ara al maig ja ha començat la temporada de cireres, us deixo una recepta de pastís d’aquesta fruita amb ametlles i massapà, que no us podeu perdre… Fa poc que l’he començat a fer, però crec que a partir d’ara la faré sempre que trobi cireres!

Ingredients per fer massapà

  • 100 gr. d’ametlla mòlta
  • 100 gr. de sucre blanc (normal o llustre)
  • 1 clara d’ou

Ingredients per la massa

  • la ratlladura de mitja llimona
  • 110 gr. de massa crua de massapà
  • 110 gr. de mantega sense lactosa
  • 100 gr. de sucre
  • 1 cullerada de postres de vainilla líquida
  • 1 pessic de sal (1/4 de cullerada de postres)
  • 1 iogurt natural
  • 3 ous mitjans
  • 150 gr. de farina sense gluten (jo utilitzo la de la marca Schär, Mix Dolci)
  • 1 sobre de llevat químic

Ingredients per la cobertura

  • 50 gr. d’ametlles a trossos llargs (bastonets) o quadradets
  • 500 gr. de cireres

Per decorar

  • Sucre llustre
  • Una mica d’ametlla en quadradets crua
  • 6 cireres

Altres

  • Dos cullerades de postres de mantega aprox. per engreixar el motlle
  • 1 cullerada sopera de farina d’arròs aprox.

Elaboració del massapà

Si no tenim ametlla mòlta, però tenim una picadora, afegir les ametlles crues i picar fins a fer la farina d’ametlla. Barrejar amb el sucre i la clara d’ou fins a aconseguir una massa uniforme.

Formar una bola i tapar amb film. Deixar reposar un mínim de 30 minuts, podent fer-ho la nit anterior.

Ingredients per Massapà
Bola massa de massapà
Massa de massapà reposant

Com per la recepta utilitzareu la meitat de la massa de massapà, amb l’altra meitat podeu fer boletes i clavar un fruit sec, jo hi he posat festuc, també podeu donar-li la forma que vulgueu. Pintar-les amb rovell d’ou. Aprofitant que el forn encara el tindreu calent, a la mateixa temperatura coeu les boletes de massapà durant uns 7 minuts, veureu que estan lleugerament daurades. Estan llestes. Disfruteu-les també!

Preparació de les cireres – 2n pas

Rentar i assecar les cireres. Treure’ls el pinyol a les cireres que aniran de cobertura. Podem fer servir un pal xinès, traiem el palet de la cirera i posar el pal xinès per on estava agafat el palet, travessant la cirera mentre l’agafem amb força. Avui dia hi ha molts estris per desossar les cireres, a mi aquest em va molt bé i en tenir-lo a casa és molt pràctic.

Desossant cireres

Preparar els ingredients – 3r pas

Engreixar el motlle amb la mantega i escampar la farina d’arròs a copets.

Encendre el forn a 180 °C.

Rentar bé la llimona i ratllar la meitat.

Picar el massapà.

Motlle engreixat i enfarinat
Ingredients pastís de cireres

Elaboració – 4t pas

Batre la mantega que prèviament, estarà a temperatura ambient, i el massapà, el sucre, la sal i la vainilla líquida fins a tenir una massa homogènia.

Afegir la pela de la llimona i el iogurt i remoure bé.

Afegir els ous un per un.

Barrejar la farina i el llevat i barrejar-ho tot a poc a poc amb una cullera de fusta.

Afegint ous un a un a la massa
Massa de pastís de cireres

Posar-ho al motlle i allisar. Posar les cireres per damunt i l’ametlla. Tot això s’enfonsarà però no patiu, queda deliciós.

Ficar-ho al forn uns 25 minuts i anar vigilant a què estigui cuit punxant amb un escuradents llarg de fer pinxos.

Massa de pastís de cireres preparat per posar la cobertura
Preparant el Pastís de cireres i massapà pel forn

Deixar refredar.

Torrar l’ametlla a quadradets al forn o en una paella sense oli.

Tallar les cireres per decorar per la meitat i treure el pinyol. Posar-les damunt del pastís junt amb l’ametlla.

Escampar sucre llustre per damunt just abans de servir.

Pastís de cireres i massapà
Pastís de cireres i massapà

Com per la recepta utilitzareu la meitat de la massa de massapà, amb l’altra meitat podeu fer boletes i clavar un fruit sec, jo hi he posat festuc, també podeu donar-li la forma que vulgueu. Pintar-les amb rovell d’ou. Aprofitant que el forn encara el tindreu calent, a la mateixa temperatura coeu les boletes de massapà durant uns 7 minuts, veureu que estan lleugerament daurades. Estan llestes. Disfruteu-les també!

Massapans amb festuc

Bon Profit!

Visit Us On InstagramVisit Us On Pinterest
Translate »