Fa molts anys vaig descobrir aquest pastís de formatge amb base de galeta que he anat fent de tant en tant… em porta records de quan era molt joveneta i la mare el feia a casa posant-hi fruita per damunt, kiwi, maduixes, préssec en almívar… un esmorzar o berenar boníssim, no és un pastís de formatge tan dolç com el que us vaig deixar Pastís de Formatge amb Maduixes, així que teniu les dues opcions, la més suau i no tan dolça que us deixo avui i la més llaminera…
Aquest cop a aquest deliciós pastís de formatge amb base de galeta li he posat nectarina, sent una fruita de temporada tan versàtil i dolceta d’estiu no m’hi he pogut estar…
Es pot fer amb galetes Maria normals, digestives o Sense Gluten!!!
Us deixo la recepta, disfruteu-la!!!
Ingredients
18 galetes Maria o sense gluten (si són molt petites posar-hi 24 unitats), també es pot fer amb galetes digestives, amb 8 o 10 n’hi haurà suficient
60 gr de mantega (50 gr per la massa i 10 gr pel motlle)
4 ous
1 iogurt natural
200 gr de formatge mató
el suc d’una llimona
10 cullerades soperes de sucre blanc
2 cullerades soperes de Maizena
fruita per decorar
1r pas – Preparació de la base de galeta
Preescalfem el forn a 180 ºC.
En una trituradora es trituren les galetes. Un cop fetes pols, es posen en un bol i s’afegeix la mantega en pomada (treure de la nevera una estona abans fins a temperar-la) i un ou i es barreja amb una forquilla mentre ho aixafem i aconseguim una massa uniforme.
2n pas – Aplanem la base al motlle
Jo he utilitzat un motlle de silicona d’uns 22 cm de diàmetre. La meva molt bona ajudant i cuinera de casa (gràcies petita) l’ha untat de mantega per evitar que s’empegui i ha posat la base de galeta prement-la bé i sense deixar cap espai al fons del motlle.
3r pas – Posem la part del formatge del pastís
En un got per a batedora hi posem el mató, el iogurt, els 3 ous, la Maizena, el sucre i el suc de la llimona. Batem bé i ho posem amb motlle damunt de la base de galeta.
Ho posem al forn uns 30 minuts fins que veurem que ja no brilla del centre del pastís i de les bores queda daurat.
4t pas – Posar la fruita
Un cop cuit, deixar refredar del tot, desemmotllar amb molt de compte i posar-ho en un plat.
Ara ja està llest per decorar-lo amb la fruita que vulguem, o si desitgem menjar-lo tal qual… per a gustos hi ha colors…
Jo en aquest cas he agafat dues nectarines, les he pelat i fet a trossos i les he col·locat damunt, després ja cadascú al seu gust…
* Nota:
Per cert si voleu que les fruites que hi poseu brillin una mica, hi podeu barrejar una mica de melmelada (la que us agradi més amb la fruita que hi poseu) amb un rajolí d’oli de gira-sol (també podria anar bé oli de coco, la qüestió és que no tingui gaire sabor, que sigui suau).
Una altra opció és fer un almívar, posant meitat d’aigua i meitat de sucre blanc en un cassó al foc i una mica de melmelada, un cop ha bullit retirar del foc i deixar refredar, després pintar la fruita amb un pinzell de cuina i brillarà ben maca.