Si ets un amant dels plàtans ben segur que aquest plum cake t’agradarà. El gust subtil d’aquesta fruita li dóna una dolçor i un sabor que a mi, personalment, em recorda als plum cakes que berenava de petita i em transporta a aquells deliciosos moments…
El sabor del cacau combina perfectament amb el plàtan, i l’oli de coco dona esponjositat i suavitat a aquest pa de pessic.
Disfruteu-lo!
Ingredients
2 plàtans madurs
60 gr. d’oli de coco
1 ou
150 gr. de sucre panela
1 pessic de sal (1/4 de cullerada de postres)
1 cullerada de postres de bicarbonat sòdic
1 cullerada de postres de llevat en pols (1/2 sobre llevat Royal)
150 gr. de farina Schär sense gluten Mix C Mix Dolci
1 cullerada sopera de cacau pur al 100% en pols
1r pas – Crema tova
Preescalfar el forn a 180º C.
Xafar els plàtans i barrejar amb l’oli de coco, l’ou, el sucre panela i la sal fins a obtenir una crema tova.
Es pot fer tota la barreja utilitzant simplement una forquilla i barrejant amb carinyo 😉
Fent aquesta recepta he tingut un súper ajudant, m’encanta quan els peques de casa s’hi apunten!!!
2n pas – Barrejar els ingredients secs
Afegir el bicarbonat, el llevat i la farina i tornar a barrejar-ho tot. Jo la farina sense gluten de la marca Shär normalmet no la tamisso perquè no fa grumolls, però compte si feu anar farina de blat o alguna altra de tamissar-la bé.
En cas que quedi compacte es pot afegir unes cullerades de postres de llet vegetal, encara que seguint les quantitats no va caldre.
3r pas- Barreja de masses de colors
Ara és el moment d’afegir aproximadament la meitat de la massa al motlle rectangular, que prèviament li haurem posat un paper de forn, i a l’altra meitat de la massa hi posarem el cacau, barrejar bé i afegir damunt de l’altra part de la massa, de tal manera que veurem els dos colors.
Coure al forn 45 minuts.
Un cop arrofredat, poseu-lo un mínim de 2 hores a la nevera, fred és deliciós!!!