Fa molts anys vaig descobrir aquesta recepta, un segon plat ben bo, l’original porta Brandi, i poma golden a quarts.
L’he modificat una mica perquè pugui ser per tots els públics i no l’hi he posat poma aquest cop, per mi és una manera saludable de menjar pollastre a la planxa i amb un toc de gràcia donant-li un sabor subtil però saborós.
He utilitzat pollastre groc, això ja a gust de cadascú, el groc simplement ha estat alimentat amb panís, d’aquí el color de la seva carn.
Disfruteu-la
Ingredients (per a 2-4 persones)
1 cuixa senceres de pollastre groc(cuixa i contracuixa – quart darrer) per persona
2 canonets de canyella
1 taronja
2 branquetes de romaní
pebre (a mi m’agrada la barreja de cinc pebres en molinet)
sal
oli d’oliva verge extra (OOVE)
1er pas – Preparació
Fer el suc de taronja i reservar.
Treure la pell als quarts darrers del pollastre i salpebrar.
2n pas – Enrossir el pollastre
Posar molt poquet oli en una paella gran on hi capiguin els dos quarts de pollastre i passar un paper de cuina per treure l’excés i untar tota la paella amb l’OOVE.
Fer el pollastre a la planxa a foc lent i posant la tapa. Així ens assegurarem que no queda cru per dins.
Un cop estigui cuit, quedarà blanquet per dalt, treure la tapa i deixar que s’enrossi per un costat, llavors el girarem i el farem per l’altre.
Ara mentre s’acaba de fer és el moment de posar els canonets de canyella i les branques de romaní a daurat i deixar anar el sabor.
Tercer pas – Xup-xup
Un cop rostit el pollastre i les herbes i espècies, afegir el suc de la taronja i deixar a foc molt lent uns 5 minuts fent xup-xup.
A l’hora de servir hi podeu ficar unes floretes del mateix romaní per decorar, que després us podreu menjar i us deixaran anar un aroma boníssim!