Una recepta molt senzilla i fàcil de fer, a la vegada que saludable.
Ingredients per a 2 persones
1/2 carabassa gran o 1 mitjana
1 patata mitjana no gaire gran
Preparació
Rentem la patata, la punxem i la bullim amb la pela durant 10 minuts a l’olla a pressió.
La deixem temperar i posem a la nevera un mínim de 12 hores per a què es transformi en probiòtics.
Tallem la carabassa per la meitat en el cas que sigui una molt gran com la meva, si pot ser ecològica molt millor, tenir un hortet propi és un amor de verdures!
Per treure les pipes i els filets de dins, el meu truc és fer-ho rascant amb aquest estri de fer boles de meló, a mi em funciona millor que amb l’estri de fer boles de gelat.
A mi m’agrada fer aquest puré al vapor, ja que així la carabassa manté molt més el sabor i totes les propietats, així que la tallem a daus i la posem a la cistella del vapor durant 20 minuts aproximadament.
Verifiquem amb una forquilla que estigui cuita i la posem a la part fonda de l’olla i l’aigua del vapor. Només ha de cobrir un dit, si ens sobra aigua la reservarem per si volem fer més líquid el nostre puré, també la podem aprofitar per a altres receptes. Hi posarem la patata pelada i a trossos.
Junt amb la patata, triturem la carabassa amb el braç de la batedora.
Ho servim calent amb un rajolí d’OOVE i unes pipes de carabassa crues o torrades, però no fregides ni amb sal, així li donarem un toc cruixent i saludable.