Durant molt de temps no em sentava bé l’alfàbrega i vaig haver de prescindir, avui dia però, tinc la sort de poder tornar a gaudir del seu sabor únic, fresc i mediterrani, aquesta petita cosa per mi és un luxe… potser per uns no té importància, per mi és un d’aquells petits detalls que et fan el dia a dia més especial…
Os deixo la recepta de Pesto amb anacards en comptes de els tradicionals pinyons, també té el seu què, ja que l’anacard és dolç i li dona un toc ben bo…
Disfruteu i poseu-la on vulgueu! Pasta, carn, peix, verdures, amanides, pasta de full al forn…
Ingredients
1 plat fondo de fulles d’alfàbrega (he pogut collir alfàbrega ben fresca de l’hort i en aigua m’ha aguantat dies, inclús ha tret arrel!)
1/2 got d’anacards
1/2 got de formatge Parmesà (Parmigiano Reggiano) ratllat
2 dents d’alls
1/2 got d’Oli d’oliva verge extra (OOVE)
1/4 cullerada de postres de sal
1r pas – Triturar els anacards
Hi han moltes maneres de fer el pesto, de fet l’original es fa a mà, però jo l’he fet amb la picadora i la veritat que ha quedat força bo…
Això si, si ho posem tot junt a la picadora, potser no aconseguirem la textura desitjada… per picar els anacards necessitem força estona de picadora, i si ho fem amb la resta dels ingredients s’escalfaran i es courà la salsa, fet que farà fondre’s el formatge i picar en excés l’alfàbrega… i no quedarà igual… Així que a mi m’ha anat bé fer-ho per passos.
Primer he triturat els anacards a la picadora.
He ratllat el formatge Parmesà fins a aconseguir el mig got que necessitarem.
2n pas – Picar la resta d’ingredients menys el parmesà
Posem a la picadora els anacards picats, les dues dents d’all a trossos i la sal. Piquem fins a obtenir una massa de trossos ben petits.
Afegir l’OOVE i l’alfàbrega rentada i ben assecada amb paper de cuina. Piquem una mica però que encara puguem veure els trossos de fulla d’alfàbrega, no cal passar-nos.
3r pas – Barreja final
Ara ens assegurem que la salsa resultant de la picadora no està calenta, si convé deixar refredar una mica, i llavors afegir el parmesà ratllat amb una cullera, si convé afegim més OOVE, al nostre gust si desitgem la salsa més líquida. Barregem enèrgicament per a unir la barreja i ja la tindrem llesta per disfrutar-la.
A mi m’encanta fer una amanida de tomata de l’hort amb mozzarella i salsa pesto per damunt…
La podrem conservar en un pot ben tancat a la nevera uns dies.