Aquesta recepta la vaig descobrir per casualitat, la tapenade típica no l’havia fet mai, buscava receptes amb verdures i vaig descobrir aquesta recepta. De ben segur que la faré sovint, és molt fàcil de fer i a més te la pots menjar amb crudités, amb pa o tortitas com vaig fer-la, posar-la damunt de pasta o fins i tot de la pizza…
Ara a l’estiu que és temps d’albergínies, per no cuinar-la sempre farcida o escalivada, aquesta recepta és molt bona opció, entre altres.
No us deixarà indiferents!!! Aprofiteu les verdures de temporada i disfruteu-les!!!
Ingredients
1 albergínia grossa (jo he fet servir 1 blanca, m’ajuda a pair millor que la negra, la ratllada també és de millor digestió. El color de la Tapenade anirà en funció del tipus d’albergínia que triem, la meva m’ha sortit força clara per l’albergínia blanca).
10 olives negres sense pinyol
1/2 cullerada de postres de timó sec (podeu fer servir les herbes que més us agradin)
el suc de 1/2 llimona
Oli d’oliva verge extra (OOVE)
Sal marina
Pebre negra, rosa, barreja o la que més us agradi
1r pas – Preparar l’albergínia
Posar el forn a 180 °C. Rentar i tallat l’albergínia per la meitat. Salar-la pels dos costats i deixar-la uns 30 minuts perquè absorbeixi la sal i suï. Així queda més bona.
Un cop està llest el forn, posar les meitats d’albergínia en una safata de vidre per al forn i posar un rajolí d’OOVE. Deixar uns 30 minuts fins que estigui tova l’albergínia (diguéssim que l’escalivem).
Un cop feta, deixar-la refredar una estona. Llavors traurem la pell i tallarem la carn de l’albergínia a trossos.
2n pas – Preparació de la Tapenade
Posar al got de la batedora la carn de l’albergínia, les olives, el timó, una mica de pebre, un rajolí d’OOVE i el suc de la mitja llimona. Batre fins a obtenir una textura homogènia.