Aquest pastís, anomenat a casa meva com “Tarta Teresa”, és un pastís tipus brownie, deliciós ja per si sol, està boníssim acompanyat de gelat de torró de Xixona…
Ingredients
7 o 8 galetes tipus digestives (que es poden substituir per 12 o 14 galetes Maria o inclús per galetes sense gluten)
200 gr. de xocolata negra per fondre
100 gr. de mantega (pot ser sense lactosa, queda bé igual)
2 cullerades de postres de sucre
5 ous
100 gr. de nous
1/2 tassa de sucre llustre per decorar
Preparació
Lo primer que farem serà posar el forn a precalentar a 180 ºC. Després posarem a fondre la xocolata amb la mantega a foc lent i quan falti poc per acabar de desfer-se tota la xocolata la traurem del foc i continuarem remenant fins que es desfaci del tot. Deixarem temperar.
Triturem les galetes fins que siguin pols de galeta. Les nous les triturarem fins que quedin trossos petits, però no polsim, així els trobarem i li donarà aquell punt de gràcia.
Batrem els ous.
Barregem els ous amb la xocolata un cop temperada i amb la resta d’ingredients.
Un cop estan tots els ingredients barrejats, posem la massa en un motlle rodó de 25 cm de diàmetre o en un quadrat d’uns 25 cm de llarg i hi posem un paper de forn o bé ho engreixem amb OOVE o mantega.
Jo en aquest cas he utilitzat un motlle quadrat per poder fer talls rectangulars.