Tarta Teresa (tipus brownie)

Aquest pastís, anomenat a casa meva com “Tarta Teresa”, és un pastís tipus brownie, deliciós ja per si sol, està boníssim acompanyat de gelat de torró de Xixona…

Ingredients

  • 7 o 8 galetes tipus digestives (que es poden substituir per 12 o 14 galetes Maria o inclús per galetes sense gluten)
  • 200 gr. de xocolata negra per fondre
  • 100 gr. de mantega (pot ser sense lactosa, queda bé igual)
  • 2 cullerades de postres de sucre
  • 5 ous
  • 100 gr. de nous
  • 1/2 tassa de sucre llustre per decorar

Preparació

Lo primer que farem serà posar el forn a precalentar a 180 ºC. Després posarem a fondre la xocolata amb la mantega a foc lent i quan falti poc per acabar de desfer-se tota la xocolata la traurem del foc i continuarem remenant fins que es desfaci del tot. Deixarem temperar.

xocolata amb mantega desfetes

Triturem les galetes fins que siguin pols de galeta. Les nous les triturarem fins que quedin trossos petits, però no polsim, així els trobarem i li donarà aquell punt de gràcia.

Batrem els ous.

Nous, galetes i sucre
Ous batuts

Barregem els ous amb la xocolata un cop temperada i amb la resta d’ingredients.

Barreja d'ingredients

Un cop estan tots els ingredients barrejats, posem la massa en un motlle rodó de 25 cm de diàmetre o en un quadrat d’uns 25 cm de llarg i hi posem un paper de forn o bé ho engreixem amb OOVE o mantega.

Jo en aquest cas he utilitzat un motlle quadrat per poder fer talls rectangulars.

Massa preparada al motlle per enfornar

Ho posem al forn durant 15 minuts.

Podem servir tirant sucre llustre pel damunt.

Tarta Teresa

Bon profit!

Visit Us On InstagramVisit Us On Pinterest
Translate »